Pusse opp hytta i sommer? Her er interiørstylistens beste tips
Interiørstylist Annette Nordstrøm gir deg tipsene som forhindrer at oppussingsprosjektet spiser opp hele ferien!
Hytteferie betyr lave skuldre. Det er et fristed der tiden kommer – fremfor å rase av sted. Mange drøyer derfor med å pusse opp fritidsboligen, selv om den sårt kunne ha trengt en oppgradering. Så hvorfor ikke bruke et par av feriedagene på å gi hytta litt omtanke og kjærlighet?
«Ny» hytte på 1, 2, 3
– Ved å montere nye veggplater, slipper du hele prosessen med å slipe, pusse, sparkle og male flere lag. Du slipper byggestøv og malingslukt, og det er så enkelt at alle kan klare det. En skikkelig «no-brainer», sier interiørstylist Annette Nordstrøm.
Hun foretrekker veggplatene fra Huntonit, som er svært enkle å montere takket være et intuitivt klikksystem. Resultatet er sømløse vegger, som leveres i mange ulike farger og finisher. Ønsker du fortgang i et hytteprosjekt, så er dette en tidsbesparende løsning.
Supertips: Gjenbruk listverket
– Litt avhengig av størrelse, kan man fint montere nye vegger i hele hytta på en dag. Så fort veggplatene fra Huntonit er klikket på plass, er de fiks ferdige. Så bruker man kanskje en dag på å feste listverk. Det kan være tidkrevende å skjære til nytt listverk, derfor anbefaler jeg å gjenbruke de opprinnelige listene dersom de er i god nok stand. Alt de trenger er ofte bare litt pussing og et nytt lag maling, så er de så gode som nye, tipser Annette.
Les mer om Huntonit her.
Praktisk løsning
Ingen ønsker å starte med oppgraderingen av hytta uten å ferdigstille den. I tillegg vil man ha tid til å nyte det ferdige resultatet før høsten er et faktum. Da er det en fordel å være sin egen byggeleder. Veggplatene fra Huntonit er enkle å håndtere og montere på egen hånd, og du trenger ikke noe spesialverktøy utover en meterstokk, blyant, drill og en sag; gjerne en stikksag hvis jobben skal gå ekstra raskt unna.
– Veggplatene fra Huntonit er godt emballerte og enkle å frakte med seg på for eksempel en varehenger. De tåler dessuten godt å lagres litt før bruk, så selve logistikken med å frakte materialene til hytta er smidig, sier Odd Arild Dahlum, salgssjef hos I-Bolig. Han forklarer at veggplatene fra Huntonit er solide og skrufaste, og at de tåler godt vekten av rustikke elementer som gjerne preger fjellhytter. I tillegg er de godt rustet for store svingninger i både temperatur og fukt, så de vil holde seg fine over tid.
Hytta – din frisone
Hvilken stil du foretrekker på hytta handler mye om hva slags miljø du slapper best av i.
– Noen blir stresset av mange ting, og foretrekker derfor en rolig, minimalistisk stil. Andre slapper bedre av når de er omringet av et koselig interiør med mange elementer, gjerne med affeksjonsverdi, forklarer interiørstylisten. Hun er opptatt av at en hytte ikke behøver å være så striglet som et hjem der kravene til funksjonalitet er høyere. Hytteinteriøret skal invitere til sinnsro og restitusjon. – Her skal man bare senke skuldrene og slappe av, sier hun.
Samme møbler – ute og inne
Et annet grep interiørstylisten anbefaler i hytteinteriøret er å velge møbler som kan brukes både ute og inne. Det åpner for smarte løsninger, og passer perfekt for de som ikke har så stor lagringsplass på hytta.
– Møblene kan gjerne ha flere funksjoner. Mange ønsker å tilbringe mye tid utendørs når de er på hytta, men det kan være upraktisk å rigge til et helt møblement som man må rydde bort før man drar hjem, sier hun.
Da kan et stuebord som fungerer like godt ute som inne være en super løsning. Eller en benk som kan bli til et avlastningsbord ute. Sånn får du mest mulig ut av møblene, og du trenger ikke bekymre deg for lagringsplass. I tillegg er det fullt mulig å få tak i multifunksjonelle møbler til en overkommelig pris.
– IKEA har for eksempel mange fine småmøbler som egner seg godt til å brukes både ute og inne, avslutter hun.